Onze School

De Ekke de Haan, trots vooraan!

Op de Ekke de Haanschool willen we uit de leerlingen en leerkrachten halen wat er in zit. Daarom maken we gebruik van de talenten van elke leerling en leerkracht. We delen kennis en leren van elkaar. Daardoor werken we continue aan ontwikkeling. We werken met een heldere structuur en duidelijke regels en afspraken. We hebben hoge verwachtingen van leerlingen, leerkrachten en ouders en respecteren verschillen. Successen vieren we en complimenten geven hoort daarbij. Op deze manier willen we zorgen voor een veilige en sterke Ekke de Haanschool.

We onderscheiden ons door de volgende kernkwaliteiten;

1.   Vertrouwen

We hebben vertrouwen in onze leerlingen, ouders en in elkaar. We gaan uit van het goede van de mensen om ons heen. Als we veel vertrouwen geven, krijgen we dat ook terug.

2.   Verbinding

We zoeken verbinding met onze leerlingen, ouders, elkaar en onze omgeving. Daardoor delen we kennis en worden we met elkaar sterker. Op deze wijze zorgen we voor passend onderwijs. Samen kunnen we meer bereiken dan alleen.

3.    Talentontwikkeling

Wanneer leerlingen en leerkrachten doen waar ze goed in zijn, werkt dit op een positieve manier door. Door de kracht en kwaliteit van leerkrachten en leerlingen bijeen te brengen ontstaat er door de hefboomwerking een boost in motivatie, plezier en resultaat.
Een hoger niveau is hiervan het gevolg.

4.    Dynamisch leren

Tijdens het leren krijgen leerlingen de kans om in beweging te zijn en op verschillende plekken te werken. Daarom is onze school zo ingericht dat we leerlingen deze gelegenheid bieden. Het meubilair en de indeling van het gebouw zorgen ervoor dat leerlingen ‘dynamisch leren’.