Talentontwikkeling

We vinden het erg belangrijk dat leerkrachten en leerlingen gebruik maken van hun talenten. Op school moet tijd en ruimte vrij worden gemaakt om met deze talenten te werken. We geloven erin dat als leerlingen en leerkrachten doen waar ze goed in zijn, dit op een positieve manier doorwerkt in de andere vakken. Leerlingen én leerkrachten raken gemotiveerd en worden uitgedaagd om nog meer aan hun ontwikkeling te werken.  
Alle leerkrachten hebben aangegeven waar ze sterk in zijn en waar ze extra energie van krijgen. De leerkrachten hebben vervolgens ook scholing gekregen in deze persoonlijke kracht/kwaliteit. Leerkrachten zijn regelmatig bezig met verdieping en scholing van de eigen kracht/kwaliteit.  
Ook onze leerlingen hebben aangegeven waar ze kracht, plezier en motivatie in leren van krijgen. Mede door observaties van leerlingen door leerkrachten hebben leerlingen goed in beeld waar hun kracht/kwaliteit ligt. Door de kracht/kwaliteit van leerkrachten en leerlingen bijeen te brengen ontstaat er een hefboomwerking. Aan de ene kant de leerkracht die plezier en motivatie toont door te werken in zijn kracht en anderzijds de leerling die datgene kan gaan doen waar hij/zij sterk in is en plezier aan beleeft.  
We hebben met deze werkwijze al veel succes geboekt. Er ontstaat een hoog niveau van werken. Voorbeelden hiervan zijn onze talentengroepen ICT, dans, muziek, tekenen, gedrag, filosofie, creativiteit, hoog- en meerbegaafdheid en lezen. Doordat leerkrachten en leerlingen krachten bundelen ontstaat er een boost in motivatie, plezier en resultaat. 

Een mooi voorbeeld van onze talentontwikkeling zijn de dansgroepen van juf Nellie. 
Twee dansteams van onze school hadden zich geplaatst voor de finale van de Noord Nederlandse Kampioenschappen Streetdance en Showdance op zaterdag 25 mei 2019. Temidden van teams van dansscholen weerden onze leerlingen zich kranig! In de categorie showdance beginners t/m 8 jaar maakten ze er als vrolijke trollen een feest van. Met ballonnen en confetti dansten ze zich naar een verdienstelijke derde plaats! Team BCD SchoolClass werd in de categorie moderne dans t/m 12 jaar vijfde! Voor beide teams weer een mooie beker erbij. Mede dankzij juf Nellie was ook dit tweede dansseizoen weer zeer succesvol!