Robyn Hagenaar

We zijn vanuit de provincie Groningen verhuisd naar Heerenveen. Ik zit nu vier jaar op deze school en ik vind het leuk in Friesland. Ik heb zelfs één vriendinnetje dat vlakbij mij in de buurt woont. Sommige dingen op school zijn anders, maar dat komt misschien ook omdat ik nu al andere dingen leer dan toen ik kleiner was. Ik zit nu in groep 7 en kan natuurlijk al lezen en schrijven. We werken met een programma met taken en dat vind ik wel handig. Soms hebben we lesjes om te leren samenwerken of over pesten en hoe je met elkaar omgaat. Dat vind ik wel goed aan deze school. Het leukst vind ik gym en rekenen. Wat ik ook fijn vind, is dat we best wel veel tijd krijgen om te tekenen en te knutselen en leuke dingen te doen. We hebben ook een eigen iPad. Daar staan lesjes op en spelletjes!

Als ik later aan deze school terugdenk, zal ik me de leukste dingen vast herinneren. De schoolreisjes naar Hellendoorn, Appelscha en de vliegtuigen. Of het buiten spelen met de hele groep en het ‘tafelen’. Dat is een balspelletje dat je met meerdere kinderen tegelijk kunt doen.

Ik hou verder van lezen, omdat je daar van alles bij kunt fantaseren. Ik lees thuis ook graag, soms wel tot 20.30 uur. Maar dan moet ik wel stoppen van mijn moeder. Wat ik later wil worden, weet ik nog niet. Misschien wel gymlerares of fysiotherapeut.